top of page
 • Hoe onderhoud ik arduin?
  Een correct onderhoud van je natuursteen is belangrijk om zo lang mogelijk van je steen te kunnen genieten. Arduin of Belgisch blauwe hardsteen kan je het best onderhouden met specifieke producten die PH-neutraal zijn. Neem contact op met ons en wij begeleiden je naar het juiste product voor jouw steen. Tip: kies voor een geïmpregneerde natuursteen. De extra beschermlaat die wij plaatsen zorgt ervoor dat je steen minder onderhoud vraagt en langer mooi blijft.
 • Hoe reinig ik arduin?
  Je kan arduin het best reinigen met water. Gebruik enkel zeep indien het echt nodig is en kies voor een PH-neutrale zeep (zoals bijvoorbeeld Marseille of Carolin). Schoonmaakproducten specifiek bestemd voor natuursteen kunnen zeker ook, gebruik hierbij wel steeds de juiste dosering zoals vermeld op de verpakking. Sterke zepen of zuurhoudende producten (denk maar aan anti-kalkproducten voor in de badkamer) mogen niet in aanraking komen met arduin.
 • Hoe onderhoud ik graniet?
  Een correct onderhoud van je natuursteen is belangrijk om zo lang mogelijk van je steen te kunnen genieten. Graniet kan je het best onderhouden met specifieke producten die PH-neutraal zijn. Neem contact op met ons en wij begeleiden je naar het juiste product voor jouw steen. Tip: kies voor een geïmpregneerde natuursteen. De extra beschermlaat die wij plaatsen zorgt ervoor dat je steen minder onderhoud vraagt en langer mooi blijft.
 • Hoe reinig ik graniet?
  Graniet is heel eenvoudig te reinigen met afwasmiddel. Hardnekkige vlekjes kan je gerust met een Cif verwijderen (let op: gebruik steeds een zacht sponsje). Tip: wil je grondig reinigen tussen de poriën van de graniet? Gebruik dan een oude tandenborstel!
 • Hoe onderhoud ik marmer?
  Een correct onderhoud van je natuursteen is belangrijk om zo lang mogelijk van je steen te kunnen genieten. Marmer kan je het best onderhouden met specifieke producten die PH-neutraal zijn. Neem contact op met ons en wij begeleiden je naar het juiste product voor jouw steen. Tip: kies voor een geïmpregneerde natuursteen. De extra beschermlaat die wij plaatsen zorgt ervoor dat je steen minder onderhoud vraagt en langer mooi blijft.
 • Hoe reinig ik marmer?
  Marmer is eenvoudig te reinigen met water en afwasmiddel. Ook kan je specifiek reinigingsproduct gebruiken voor marmer (hanteer wel de dosering zoals voorgeschreven op de verpakking). Neem het marmer nadien nog even af met proper water zodat er geen zeepresten blijven liggen. Opgelet: gebruik bij marmer enkel zachte sponsjes en doeken om krassen en beschadiging te vermijden.
 • Hoe bescherm ik natuursteen?
  Je kan je natuurstenen werkblad, meubel of trap beschermen tegen vlekken met een vlekstop. Vlekstop is een impregneermiddel met sterk vlekwerende eigenschappen. Het werkt voor een lange tijd, is onzichtbaar en vormt geen laagjes op je natuursteen. Contacteer ons en wij adviseren jou tot bij de juiste vlekstop voor jouw steen!
 • Hoe verwijder je vlekken uit natuursteen?
  Het verwijderen van vlekken uit natuursteen vereist voorzichtigheid om de steen niet te beschadigen. Hier zijn instructies voor het verwijderen van verschillende soorten vlekken: Vlekken op basis van water: Veeg de vlek onmiddellijk weg met een zachte doek of keukenpapier om overtollig water te absorberen. Als de vlek is opgedroogd, bevochtig het gebied dan lichtjes met water. Breng een milde, pH-neutrale zeepoplossing aan op de vlek en laat het enkele minuten inwerken. Gebruik een zachte borstel om voorzichtig te schrobben en de vlek los te maken. Spoel het gebied grondig af met schoon water en dep het droog. Olie- en vetvlekken: Bestrooi de vlek met een absorberend poeder zoals talkpoeder, maïszetmeel of zuiveringszout. Laat het poeder enkele uren of een hele nacht op de vlek liggen om het vet te absorberen. Verwijder het poeder met een zachte borstel of doek. Als er nog steeds een vlek zichtbaar is, herhaal dan het proces of gebruik een commercieel ontvettingsmiddel dat veilig is voor natuursteen. Volg de instructies op de verpakking. Organische vlekken (zoals koffie, thee of vruchtensappen): Maak een papje van water en zuiveringszout of een pasta van water en klei (zoals bentonietklei) om de vlek te behandelen. Breng het mengsel aan op de vlek en bedek het met plasticfolie. Laat het enkele uren of een hele nacht rusten. Verwijder de pasta en spoel het gebied grondig af met schoon water. Indien nodig, herhaal het proces totdat de vlek volledig verdwenen is. Belangrijke tips: Test altijd eerst een reinigingsmiddel of methode op een klein, onopvallend deel van de natuursteen om mogelijke schade te voorkomen. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, zoals azijn, citroensap, ammoniak of schurende reinigingsmiddelen, omdat deze de natuursteen kunnen beschadigen. Dep vlekken altijd droog in plaats van ze te wrijven, omdat wrijven de vlek kan verspreiden of dieper in de steen kan duwen. Bij twijfel, aarzel niet om contact op te nemen met ons!
 • Hoe onderhoud ik mijn terras?
  Een groot voordeel aan natuursteen gebruiken in je tuin? Het weer regelt het onderhoud ervan! Handig toch? Indien je dit wil kan je de terras onderhouden met water en bleekbater ofwel een groenverwijderaar om mosaanslag te verwijderen in het voorjaar. Twijfel? Neem contact met ons op en wij begeleiden je naar een propere terras!
bottom of page